top
terug
banner
Naar de Verenigingssite Naar Binnenvaarttaal

BINNENVAARTTAAL


de binnenvaart encyclopedie op internet


Aanvullingen en correcties zijn welkom.


Motorreparatiebedrijven, machinefabrieken e.d.In voorbereiding!~Machinefabriek Avontuur, Dordrecht. Gevestigd aan de Nieuwe Haven, later C.P. Bolier. (Bron: Beeldbank Dordrecht)
~C.P. Bolier, Dordrecht. Eerst gevestigd aan de Nieuwe Haven, later aan de Tweede Merwedehaven. Scheepsmotoren, machinefabriek en scheepsreparatie. Voorzetting van Machinefabriek 'Avontuur'. (Bron: Telefoonboek 1950 en Beeldbank Dordrecht.)
~Firma Bosker en Olthof, Scheepmakershaven, Rotterdam. In 1924 begonnen als vertegenwoordiger voor Brons motorenfabriek Appingedam. In 1940, na het bombardement op Rotterdam, verhuisde Geert Olthof het bedrijf naar Capelle a/d IJssel.
~Reparatiebedrijf NV v/ J.H.G. Gosau, van Vollenhovenstraat 21 Rotterdam / Capelle a/d IJssel. 1947-1971 Dhr. Gosau was voor de oorlog bedrijfsleider van het verkoop punt van MWM in Rotterdam. In 1947 kreeg hij toestemming om zijn eigen handelsmaatschappij op te richten en de reparatie en verkoop van MWM motoren ter hand te nemen. In de jaren 50 zocht hij ruimte voor uitbreiding en vond deze in Capelle a/d IJssel op de toenmalige Dorpsstraat 66 te Capelle a/d IJssel. In 1971 worden de bedrijven verkocht aan handelsfirma Lindeteves Jacoberg, Amsterdam. De naam van de firma blijft (in ieder geval een groot aantal jaren) ongewijzigd. In 1985 wordt MWM overgenomen door KHD. In 1986 sluit deze de vestiging in Rotterdam. In 1995 werd de vestiging te Capelle gesloten.~Machinefabriek G. Olthof NV, Keeten, Capelle a/d IJssel. Het bedrijf vestigde zich als Motorenbedrijf G. Olthof bij de werf van Vuyk aan de Keeten. In 1963 kreeg het bedrijf zijn huidige naam. Naast de levering en inbouw van motoren houdt het bedrijf zich tegenwoordig ook bezig met de bouw van diverse hydraulische installaties. De laatste jaren verzorgt de firma bovendien ook de complete afbouw van coasters en binnenvaartschepen.
Sitemap

© 1997-heden; Vereniging 'De Binnenvaart', Dordrecht. Redactie: Pieter Klein, Amsterdam.
De rechthebbenden kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van het gebruik van deze site,
noch voor de gevolgen van het gebruik van de in deze site opgenomen links!
Deze site gebruikt cookies!
Zonder toestemming vooraf, is gehele of gedeeltelijke overname van enig deel uit 'Binnenvaarttaal' verboden! Veel inzenders zullen echter een verzoek tot het (her)gebruik van het getoonde materiaal inwilligen. (meer informatie)
Kopieën naar Facebook, Pinterest, en andere doorgeefluiken zijn echter niet toegestaan!

Deze site is geoptimaliseerd voor een resolutie van 1024x768 px.,

U wordt verzocht eventuele gebreken te melden!  (meer informatie)

Mijn dank gaat uit naar ALLEN, die mij met deze site helpen of geholpen hebben.

Pieter Klein:
Redacteur, auteur, ontwerper en webmaster.Statistieken