2010 – Binnenvaart Cruise Nederland & België

Voor meer informatie & boekingen o.v.v. Binnenvaart Cruise:
Rivers & Cruising BV
Statietjalk 35
4617 GN Bergen op Zoom
TEL       : 0164-259848
FAX      : 0164-249122
Email   : info@rivers.nl
8-DAAGSE BINNENVAARTCRUISE NEDERLAND & BELGIË, 05-12 NOVEMBER 2010
Dordrecht, Nijmegen, Maasbracht, Maastricht, Antwerpen, Brussel (Vilvoorde), Willebroek, Gent, Terneuzen, Willemstad, Dordrecht
Vrijdag 05 november 2010
Deze exclusieve cruise voor de leden van vereniging De Binnenvaart zal starten bij de R. Siegfried te Dordrecht. U kunt tussen 14:00 en 15:00 inschepen en als iedereen aan boord is, zal de Swiss Ruby aansluitend afvaren richting Nijmegen. Nadat u vanaf het dek Dordrecht heeft uitgezwaaid, wordt u van harte welkom geheten in de lounge voor een welkomstdrankje. De bemanning tijdens deze cruise zal aan u worden voorgesteld. Zij zullen er voor zorgen dat u niet tekort komt. Na een gezellige eerste diner in het restaurant zal het schip in de loop van de avond aanleggen in Nijmegen, voor de liefhebbers kan een avondwandeling gemaakt worden langs de waalkade!
Zaterdag 06 november 2010
Vroeg in de ochtend zullen wij Nijmegen verlaten en kunnen de gehele ochtend genieten van de vaartocht onder het genot van goed gezelschap. Na de lunch komen we aan in Maasbracht, waar ’s middags een bezoek gepland staat aan het Maas & Scheepvaartmuseum. Aan het einde van de middag vertrekken wij weer en komen na het diner aan in Maastricht. De bekende Rederij Stiphout, nu aangevoerd door familie Fransbergen, zal ’s avonds een lezing houden.
Zondag 07 november 2010
Vandaag blijven wij in Maastricht, voor de passagiers die graag een kerkdienst willen bijwonen, dan is hier zeker de mogelijkheid toe. Tevens wordt er de mogelijkheid geboden om een bezoek te brengen aan het Bassin. Vandaag is deze gehele dag naar eigen wens in te vullen, als ook vrije tijd in deze schitterende stad Maastricht.
Maandag 08 november 2010
Op de vroege ochtend vertrekken wij uit Maastricht en gaan een lange tocht tegemoet over het Albertkanaal naar de havenstad Antwerpen. Naast de heerlijke maaltijden aan boord zorgen wij ervoor dat u een heerlijke rustige dag tegemoet zult gaan met uw medepassagiers. Velen zullen de route in kaart willen brengen, foto’s maken of oude herinneringen met elkaar willen ophalen. Na het diner zullen wij aankomen in Antwerpen, vanavond organiseren wij een schippersborrel aan boord met hopelijk bekende bezoekers zoals Sjaak Larooij van het vroegere Schipperscafe Brabo & Pierre Verberght.
Dinsdag 09 november 2010
Na hopelijk een gezellige avond aan boord, moeten wij deze grote havenstad weer vroeg verlaten om op tijd in Vilvoorde bij Brussel aan te kunnen komen. Vanmiddag zal na de lunch een bus vertrekken naar onder andere Strépy Thieu met haar imposante scheepslift & het hellend vlak van Ronquières, indrukwekkende maritieme bouwwerken. We zullen vlak voor het diner weer terug zijn aan boord. Aansluitend varen wij weer terug en zullen overnachten in Willebroek.
Woensdag 10 november 2010
Vandaag staat een vaardag op het programma, van Willebroek naar Gent. Geniet van de uitzichten en wensen u een fijn verblijf toe in de lounge, restaurant en bij mooi weer vanaf het zonnedek. Wij zullen net na middernacht aankomen in Gent.
Donderdag 11 november 2010
Na een overnachting in Gent, kunt u vandaag op eigen gelegenheid uw vrije tijd doorbrengen in de stad van Gent. Tijdens de lunch zal het MS Swiss Ruby afvaren richting Terneuzen. Vanmiddag heeft u wederom vrije tijd om Terneuzen te verkennen. Aan het einde van de middag varen wij verder naar Willemstad, waar wij zullen verblijven ter overnachting.
Vrijdag 12 november 2010
De laatste vaartocht van Willemstad naar Dordrecht is een feit – terug naar de R. Siegfried – waar wij rond de klok van 9 uur zullen aankomen. Wij hopen dat u een fijne cruise heeft gehad en wensen u een goede thuisreis. De ontscheping zal plaatsvinden na het ontbijt, de bemanning zal helpen de koffers aan de wal te brengen. U reist op eigen gelegenheid weer naar huis.
INBEGREPEN
 • Volpension (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • Categorie 1: buitenhut, 2 x 1-persoonsbedden apart of samen – venster (niet open)
 • Categorie 2: buitenhut, 2-persoonsbed wegklapbaar – frans balkon
 • Havengelden
 • Reisbegeleiding
 • Reserveringskosten
NIET INBEGREPEN
 • Vervoer naar / van Dordrecht
 • Drankjes
 • Excursies
 • Eventuele verzekeringen
 • Fooien (vrijblijvend)
 • Persoonlijke uitgaven
PRIJZEN
Prijzen per persoon in Euro op basis van 2 personen per cabine:
Categorie 1     (niet leden € 649,- pp) 599,- pp
Categorie 2     (niet leden € 790,- pp) € 740,- pp
Toeslag alleengebruik 2-pers. cabine € 240,- pp
Excursies          bekend bij reispapieren
Verder zullen er maritieme excursies worden georganiseerd. Zoals u dat van vereniging “De Binnenvaart” bent gewend. Een uitgebreide omschrijving en prijzen volgt nog.
REISDATUM
Deze 8-daagse Nederland-België cruise start op 05 November 2010
SCHIP
MS Swiss Ruby ««««
Zodra u aan boord gaat van dit luxe 4-sterrenschip, voelt de warme en klassieke aankleding aan als een behaaglijke jas. De Swiss Ruby is in 2002 in de vaart genomen en heeft speciale maten, waardoor het schip op praktisch alle rivieren kan varen. Geen belemmering van te lage bruggen of te kleine sluizen. De rederij staat garant voor een goede service en internationale bemanning, waaronder ook van de Nederlandse nationaliteit, staat hier borg voor.
Lengte 85m – Breedte 10,6m – Diepgang 1,1m – Bouwjaar 2002 – Voltage 220 – Snelheid 20km/h
Dekken 2 – Passagiers 86 – Bemanning 22 – Cabines 43 – Vlag Zwitserland