28 t/m 31 juli 2022 LVBHB Erfgoedmanifestatie 2022 Gouda Waterstad

  • Datum 28-07-2022
  • Locatie Gouda
  • Website https://www.lvbhb.nl/activiteit/erfgoedmanifestatie-2022-gouda-waterstad/?instance_id=1173


Gouda Waterstad & Gouda 750

In 2022 heeft Gouda 750 jaar stadsrechten. Zij heeft onze vloot uitgenodigd dit samen met haar te vieren. Het evenement Gouda Waterstad staat in het teken van historische bedrijfsvaartuigen en belooft een groot feest van ontmoeting voor de schippers te worden met gevarieerde activiteiten die veel publiek zullen trekken.

Het evenement wordt omlijst met markten, muziek en wateractiviteiten die ervoor zullen zorgen dat het publiek optimaal langs onze vloot wordt geleid om kennis te maken met ons erfgoed. Onze vloot zal het complete centrum van Gouda omringen.

Gouda Waterstad wordt afgesloten met een officieel overdrachtsmoment naar Tilburg, waar de erfgoedmanifestatie 2023 zal plaatsvinden.

 

Aanbrengtocht

Met medewerking van de Erfgoedhavens Rotterdam kunnen de schepen zich voorafgaand aan het evenement op de zondag in Rotterdam verzamelen en worden ze alvast getrakteerd op een feestelijke ontvangst, als opwarmer naar Gouda Waterstad. Op donderdag vertrekt deze vloot voor een tocht over de Hollandse IJssel langs de Willemsbrug, de van Brienenoordbrug, Krimpen aan den IJssel, Capelle, Ouderkerk, Nieuwerkerk en Moordrecht naar Gouda alwaar ze wordt ontvangen met muziek en andere feestelijkheden. Deze tocht is ca 25 km lang.

We streven naar een grote en gevarieerde vloot dus nodigen we iedereen uit om via Rotterdam naar Gouda te komen. Vanuit het noorden, zuiden en oosten zal via een aantal tussenstops een aanbrengtocht worden georganiseerd waarop iedereen die dat wil kan aanhaken. Nadere informatie hierover volgt nog.