Zaterdag 9 april 2022 Colors for Peace aan boord van de René Siegfried te gast.

 

Colors for Peace komt naar het Binnenvaartmuseum

Zaterdag 9 april 2022 Colors for Peace aan boord van de Rene Siegfried te gast.

Door ambassadeur, voor Nederland Myriam Kruisheer – Ortega A, wordt een workshop gegeven voor kinderen van ca. 3 tot 16 jaar.

Color for Peace is een non-profitorganisatie die kinderkunst internationaal promoot. Er wordt gewerkt om de volwassenen van morgen zich bewust te laten worden om elke logica van oorlog en verdeeldheid van volkeren te verwerpen. Colors for Peace werkt met kinderen over de hele wereld aan ’s werelds grootste collectie kinderkunst. Kinderen tekenen hun eigen visie van vrede. De tekeningen worden opgeslagen in depot in Italië. Uit de gehele collectie worden regelmatig wisselende tentoonstellingen samengesteld voor expositie in landen wereldwijd. Op deze manier draagt Colors for Peace bij aan bewustwording voor het belang van vrede.

Zeker in deze tijd is ook in Nederland het belang van een dergelijke organisatie duidelijk.

De René Siegfried is 9 april geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om mee te komen werken aan dit project. Volwassenen kunnen zich intussen amuseren in het Binnenvaartmuseum , op eigen gelegenheid of bij een rondleiding met een deskundige gids.

Toegang is gratis, vereniging De Binnenvaart zorgt voor papier en kleurpotloden.

De René Siegfried is afgemeerd, in het Wantij bij De Biesboschhal, Werf van De Biesbosch 94 in Dordrecht.

Voor eventueel nadere informatie: Lianne van Laak 06-46428542.