Tentoonstelling De Binnenvaart in Geertruidenberg t/m 25 september

Geertruidenberg is in de binnenvaart een heel bekende plaats. Het is de thuishaven van vele schippers en staat bekend om haar diverse scheepswerven. Op de vele terrassen is het deze dagen prima vertoeven.

Een tip van uw Binnenvaart redacteur: bezoek ook de tentoonstelling De Binnenvaart in het Cultureel Centrum De Schattelijn in Geertruidenberg. Het adres is Vismarktstraat 4a. De toegang is gratis en het is beslist de moeite waard en is nog te bezoeken van woensdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur t/m 25 september.

De tentoonstelling is samengesteld door de Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe.

Vervoer over water. Eeuwenlang was dat de beste weg. Of het om goederen of om personen ging, over lange of korte afstanden, via het water was de snelste en comfortabelste manier in een tijd waarin van verharde wegen laat staan autoroutes geen sprake was. Onze rivieren en kanalen waren de meest gebruikte transportwegen. Vroeger en nu. Een schipper was en is tot de dag van vandaag een ondernemer. Hij wil zijn vracht vlot en volgens afspraak vervoeren en afleveren.

De tentoonstelling De Binnenvaart laat de ontwikkeling van de binnenvaart zien. Met aandacht voor de schippers en hun gezinnen die de monding van de Donge als thuishaven hadden. En uiteraard worden aspecten als scheepstypen, scheepstechniek en scheepsbouw belicht.