Op 5 maart 2023 werd de 100.000ste scheepsfoto geplaatst in de databank ‘De Binnenvaartschepen’.

De databank is één van de vele activiteiten van vereniging ‘De Binnenvaart’ en is in te zien via de website www.debinnenvaart.nl

De databank is op 6 maart 2006 gestart en is in deze 17 jaar een begrip geworden in de wereld van de binnenvaart. In totaal staan er gegevens in van 18.382 schepen. Dagelijks worden er mutaties in doorgevoerd om de databank ‘up to date’ te houden. In de loop der jaren is een groot netwerk opgebouwd van binnenvaartliefhebbers en scheepsfotografen die met grote regelmaat foto’s en info doormailen. Deze vrijwillige medewerkers vormen een onmisbaar onderdeel van de databank. De vereniging ‘De Binnenvaart’ is deze mensen dan ook bijzonder dankbaar voor hun grote inzet hiervoor en hoopt dat de samenwerking nog vele jaren door mag gaan.

De 100.000ste foto is de RORIKA een zogenaamde kleine Franse motor. Uiteraard staan de gegevens hiervan vermeld in de databank. In Dordrecht vormt een grote Franse motor, de MAROT, een onderdeel van het aldaar gevestigde Binnenvaartmuseum Dordrecht. In de MAROT is een diorama van de fameuze scheepswerf “De Biesbosch’ geplaatst.  Op deze werf werd de RORIKA in 1948 gebouwd als CHINON voor de Franse rederij Office National de la Navigation in Paris.

Het Binnenvaartmuseum Dordrecht is gevestigd aan de Werf van De Biesbosch in Dordrecht. De openingstijden zijn donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

U bent van harte welkom, er is veel te zien en u kunt ons steunen door lid te worden van vereniging ‘De Binnenvaart’.