Bemanning gezocht voor de stevenaak HELENA

Bemanning gezocht!
Schipper | Maat | Beheerder | Scheepskok
Parttime of Fulltime

Over de stevenaak ‘Helena’
De ‘Helena’ is gebouwd in 1875 en is het oudste, nog zeilende binnenvaartschip van Nederland. Het schip is na een uitgebreide restauratie weer volledig in authentieke staat teruggebracht. Als zeilend museum voorziet de ‘Helena’ in eigen onderhoud door het varen van zeiltochten met groepen tot 48 personen. Om dit te kunnen doen, voldoet de ‘Helena’ aan de strengste veiligheidseisen en is het schip uitgerust met een professionele keuken en talloze cateringmogelijkheden. Vanuit de Leuvehaven in Rotterdam bevaart deze monumentale stevenaak alle binnenwateren, tot Bazel
(Zwitserland) aan toe!

De ‘Helena’ zeilt met bedrijven en particuliere groepen. Ook is er ieder seizoen een groot aantal ‘sociale tochten’, waarbij gasten met bijvoorbeeld een fysieke of geestelijke beperking meevaren.

Wat zoeken wij?
Om de ‘Helena’ te varen, te onderhouden én om onze gasten een fantastische dag te geven en van
alles wat ze willen eten en drinken te voorzien, zoeken we een gemotiveerd team dat zich wil inspannen voor het behoud van de ‘Helena’! Als je geïnteresseerd bent in één van de bovenstaande functies, of misschien zelfs meerdere taken op je wilt nemen, dan zoeken wij jou! Het rederijkantoor wil samen met jou een enthousiast team samenstellen en zal ondersteuning bieden waar nodig. Samen geven we invulling aan de verschillende taken om ons historische schip in de vaart te kunnen blijven houden! Daarnaast is er bij de ‘Helena’ een enthousiaste groep vrijwilligers betrokken, die zowel in het zeilen als het onderhouden van het schip hun steentje bijdragen.

Wat ben jij?
Communicatief vaardig en gemakkelijk onze gasten kunnen enthousiasmeren is voor ons erg belangrijk: je bent immers het gezicht van ons schip. Flexibiliteit, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel komen in de verschillende functies goed van pas, want je krijgt veel vrijheid om zelf invulling aan de functie te geven. Natuurlijk is voor sommige functies zeilervaring (op een platbodem) of ervaring in de keuken relevanter dan voor andere functies.

Wat bieden wij?
Naast een zelfstandige, flexibele en veelzijdige functie, met een marktconform salaris en veel doorgroeimogelijkheden, kun je ook direct een jaarcontract ondertekenen. We willen je graag alles leren, maar we leren net zo graag veel van jou.

Rijnreederij ‘Helena’
De ‘Rijnreederij Helena’ is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het schip en valt onder de Stichting ‘Het Rotterdamse Zeilschip’. Deze stichting heeft als doel om twee historische Rotterdamse zeilschepen, de ‘Helena’ en de ‘Oosterschelde’ te restaureren en te behouden voor een zo breed mogelijk publiek. Beide schepen erkend als varend monument.

Geïnteresseerd?
Leuk! We ontvangen graag je CV en motivatiebrief t.a.v. Elvira Beetstra.
Postbus 23429 3001KK Rotterdam | info@oosterschelde.nl
Voor vragen, bel: 010-4364258