Maritieme Studiereizen / Excursies


Maritieme Studiereizen / Excursies

Hij die reist, wordt verrijkt
 
Op de oprichtingsvergadering van 3 februari, 1990 in Rotterdam, lagen diverse invulblaadjes, waarin de toekomstige leden konden aangeven wat gaat vereniging "De Binnenvaart" ondernemen. Hierop vulde de huidige ambassadeur in; Het organiseren van Binnenvaartreizen. Nu, het heeft even geduurd maar in 2001 was het zover, de eerste Maritieme studiereis liep van stapel en niet zomaar een reisje, maar direct een van de hoogte punten van de studiereizen; China. De voorzitter kwam op het idee na het lezen van het boek; De rivier in het midden van de wereld van Simon Winchester. Waarom alleen gaan, terwijl zoveel soortgenoten binnen vereniging "De Binnenvaart" lid zijn. Chris van Eijmeren was direct enthousiast en begon een reisgids van 200 pagina’s te schrijven over deze reis. Inmiddels zijn wij gewend dat bij elke maritieme studiereis een zeer uitgebreide reisgids wordt samengesteld door Chris, wat iedere keer weer problemen oplevert bij het gewicht van onze reiskoffers, bij het inchecken aan de diverse vliegvelden.
Bij alle, door vereniging "De Binnenvaart" gemaakte maritieme studiereizen, werden kanalen en rivieren bevaren, met de verenigingsvlag in top, anders werd er niet los gemaakt. Vele verschillende soorten sluizen, scheepsliften, hellende vlakken, scheepswerven, binnenvaartmuseums, radarposten, binnenvaartscholen, havens, enz werden er bezocht. Van alle reizen is uitgebreid verslag gedaan, aangevuld met prachtige foto’s, in het magazine BINNENVAART. Op de jaarlijkse najaarsbijeenkomst van vereniging "De Binnenvaart" wordt een presentatie gegeven over deze reizen, zodat iedereen deze reizen mee kan beleven.
Er zijn nog veel meer ideeën om maritieme studiereizen te organiseren, zelfs teveel om op te noemen, maar u hoort nog van ons.
De vlag van vereniging "De Binnenvaart" heeft met trots in velen landen over verschillende wateren gewapperd en de wens is dat er nog vele wateren volgen.

 

1   |   2    »    

2018 - Studiereis Noordwest Frankrijk

Varen op de Loire en Seine.

 

2016 - Studiereis Noorwegen Hurtigruten

 

2015 - Studiereis Canada

Canada reisverslag.  Ook verschenen in Binnenvaart 2016 - 1

» Lees meer

 

2014 - Studiereis Frankrijk

Pierre-Paul Riquet, de man van het Canal du Midi

» Lees meer

 

2013 - Studiereis Myanmar (Birma)

Studiereis van vereniging De Binnenvaart in 2013

» Lees meer

 

2012 - Studiereis AMERIKA

» Lees meer

 

2011 - Studiereis INDIA

» Lees meer

 

2010 - Studiereis CHINA

Na negen jaar hebben 58 binnenvaarders opnieuw China bezocht.

» Lees meer

 

2009 - Studiereis Donau

Donau in 2009. Met het Oekraiense mps Dnepr cruisen van Passau naar kilometer 0 van de Donau, de Zwarte zee en weer stroomopwaarts naar Passau. Tijdens deze reis werden een vier tal Binnenvaartexcursies afgelegd. Bezoek aan het Donau Schiffahrtsmuseum in Regensburg. Bij aankomst wapperde de vereniging vlag fier in top op het museumschip; Ruthof / Érsekcsanád. Het Donau – Zwarte Zeekanaal met sluizen werd per bus bezocht onder deskundige begeleiding van de kanaalbeheerder met een tolk.
Een officiële ontvangst op het kantoor van de Europese Donaucommissie in Boedapest, alwaar een erg interessante presentatie werd gegeven over het ontstaan, doel en functioneren van de Donaucommissie. Geheel onverwacht werd Jos Hubens een gouden medaille overhandigd, welke personen ontvangen die ”Für Verdienste um die Förderung der Donauschifffahrt” zich hebben ingezet.
In Spitz aan de Donau werd het prachtige Schifffahtsmuseum bezocht.

» Lees meer

 

2008 - Studiereis Rusland, Siberië

Rusland, Siberië in 2008. Wederom naar Rusland maar dan naar Siberië. Gevaren over de rivier Jennissej van Dudinka (boven de poolcirkel) naar Krasnojarsk. Een rivier zonder sluizen maar met grote stroomversnellingen. Met als een van de hoogtepunten een bezoek aan het grootste Hellendvlak ter wereld in Krasnojarsk. Van Krasnojarsk per Transiberië Express, in drie dagen, terug naar Moskou. Zie BINNENVAART: 1995/7

» Lees meer

 

2007 - Studiereis Rusland

Rusland en/of Oekraïne in 2007.  In Rusland gevaren over de waterwegen, van St. Petersburg naar Moskou, waaronder de Wolga en Moskou – Wolgakanaal. Met de trein naar Odessa en via de Zwarte zee de Dnjepr opgevaren tot voorbij Kiev. Met als hoogtepunt de sluis Zaporizhzya met grootste verval (36 m.) van Europa. Zie BINNENVAART: 2007/5,6, 2008/1,2,3.

» Lees meer

 

2004 - Studiereis Duitsland - Polen

Duitsland – Polen in 2004. Met m.p.s. Europa gevaren van Potsdam via Stettin naar Stralsund, als hoogtepunt op deze reis het passeren van de scheepslift Nieder Finnov.

» Lees meer

 

2003 - Studiereis Noord-Europa

Noord Europa in 2003. Gevaren in Finland het Saimakanaal, in Zweden het Gotakanaal en Trolhattankanaal en in Noorwegen het Telemarkkanaal. Zie BINNENVAART: 2002/8, 2003/1,2,3,4.

» Lees meer

 

2001 - Studiereis China

China in 2001 en 2002. Varen over de Yangzte, door de drie kloven voordat het water opgestuwd wordt door de grootste dam ter wereld, waar nu dit hoogte verschil overwonnen wordt door een vijftrapsluis. In 2009 is dit gedeelte van de rivier opgestuwd en ligt het in de bedoeling weer een maritieme studiereis te organiseren naar China. Varen over het Keizerkanaal, het oudste en langste kanaal ter wereld, was een grote belevenis. Vele schepen en slepen krioelden door elkaar heen. Vast staat, China is het drukst bevaren land ter wereld. Zie BINNENVAART: 2008/1, 2009/1,2,3.

» Lees meer

 
2010 - Binnenvaart Cruise Nederland & België

2010 - Binnenvaart Cruise Nederland & België

 

8-DAAGSE BINNENVAARTCRUISE NEDERLAND & BELGIË, 05-12 NOVEMBER 2010

» Lees meer

 
1   |   2    »