Zondag 03-07-2022 Schippersmis in Doornenburg

  • Datum 03-07-2022
  • Aanvang 15.00 uur
  • Locatie Bij de mast aan de Sterreschans te Doornenburg.


Sterreschans Schippersmis in de openlucht

 De traditionele Schippersmis van Schippersvereniging Sterreschans uit Doornenburg wordt dit jaar op 3 juli as. om 15.00 uur gehouden bij de mast aan de Sterreschans te Doornenburg. Voorganger is uiteraard weer Aalmoezenier Bernhard van Welzenes. Van Welzenes vierde onlangs een aantal jubilea: hij is onder andere 50 jaar priester/aalmoezenier en 50 jaar directeur van het KSCC, de schippersparochie. De muzikale omlijsting is dit keer in handen van het eveneens dit jaar 50 jarige Gemengd Koor ‘Jubilate’, uit Gendt. Een uitgelezen gelegenheid om er een bijzondere viering van te maken. Iedereen – dus niet allen de schippers – is dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de viering.

De afgelopen jaren kon de viering geen doorgang vinden vanwege de Corona en daarvoor is het, vanwege de weersomstandigheden, gevierd in de Sint-Martinuskerk. We hopen dit jaar op mooi weer zodat de Openluchtmis weer aan “onze” Sterreschans in Doornenburg, onder de schippersmast, gevierd kan worden. Na afloop wordt u uitgenodigd om onder het genot van een glaasje fris nog wat na te praten.

Mocht het weer onverhoopt niet meespelen, dan mogen we uitwijken naar de Sint-Martinuskerk, eveneens in Doornenburg. Maar vooralsnog gaan we ervanuit, dat het gewoon in de openlucht kan.