Nieuws


Nieuws

«    1   |   2  

Rotterdamse haven in de jaren 1950-1970

Op zaterdag 6 april om 14:00 uur presentatie op het Binnenvaartcentrum in Dordrecht door Chris Vennix over de Rotterdamse haven in de jaren 1950 - 1970.

 

Lees meer

 

Lezing over zelflossers op jaarvergadering 16 maart 2019

“Zand, grind en de historische binnenvaart - honderd jaar zelflossen”

Lees meer

 

App De Binnenvaart een feit!

Meer dan 15.000 gegevens van de internationale Binnenvaartvloot met daarbij ruim 60.000 foto’s
Te vinden op de nieuwe app: De Binnenvaart
De app is te downloaden in de Google PlayStore (Android devices).
Of in de App-Store van I-Phone

Lees meer

 
Jan Timmer benoemd tot erelid vereniging De Binnenvaart!

Jan Timmer benoemd tot erelid vereniging De Binnenvaart!

Jan Timmer benoemd tot erelid vereniging De Binnenvaart!

Afgelopen zaterdag is in de maaszaal van het Scheepvaart en Transport College tijdens de 28e jaarvergadering van vereniging De Binnenvaart Jan Timmer benoemd tot erelid. Jan was op 18 maart 2000 bestuurslid geworden en vond het nu tijd om anderen te laten besturen, het is genoeg geweest...

De overgebleven bestuursleden Ad Schroot (Voorzitter), Therese van Laak (secretaris), Kees Wircken (penningmeester), en Karla Erfman (bestuurslid) zullen Jan gaan missen. Gedurende 18 jaren heeft Jan zich ingezet als bestuurslid en actief deelgenomen aan beurzen en evenementen. En, als organisator van de jaarlijkse dag-excursie, heeft hij een gezichtsbepalende rol gespeeld in en voor de vereniging. Jan was volkomen verrast dat deze benoeming hem ten deel zou vallen. Dit had ik niet zien aankomen was zijn reactie. Jan blijft echter nog als vrijwilliger actief voor de vereniging, en zal o.a. de dag excursie dit jaar nog voor zijn rekening nemen. Met de bus gaan wij dit jaar naar België om diverse scheepsliften te gaan bezoeken waaronder het hellend vlak van Ronquières. 

 

Lees meer

 
«    1   |   2