Nieuws


Nieuws

1   |   2    »    

Ruimere openingstijden bij Binnenvaartmuseum Dordrecht

Ruimere openingstijden bij Binnenvaartmuseum Dordrecht

Lees meer

 

Het Canon van vereniging De Binnenvaart

https://www.entoen.nu/nl/page/67445/canon-van-de-vereniging-de-binnenvaart

Lees meer

 

Oproep voor bevrijdingsverhalen Zuid-Holland

Bevrijdingsverhalen in Zuid-Holland op en rond het water

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de provincie Zuid-Holland na de Tweede Wereldoorlog werd bevrijd van de Duitse bezetter. In opdracht van het provinciebestuur is het Erfgoedhuis doende om met oog op dat herdenkingsjaar een bundel Bevrijdingsverhalen samen te stellen.
Wij zijn op zoek naar ervaringen en herinneringen van mensen in Zuid-Holland van kort voor, tijdens en vlak na de bevrijdingsdagen, kortweg de periode maart-september 1945. Het gewone leven kwam weer op gang, mensen kwamen terug … of niet … 
Ook het openbaar bestuur kwam weer op gang. In de bloemlezing die straks het resultaat van deze verhalencollectie wordt, komt echter wel de nadruk op persoonlijke verhalen te liggen. 

Lees meer

 

Oproep 2e wereldoorlog in foto's

Het NIOD is het initiatief “WO2 in 100 foto’s” gestart. 

Toelichting WO2 in 100 foto’s:
In de huidige samenleving, die steeds meer op visualisering is gericht, spreken foto’s sterk tot de verbeelding. Nu de periode van oorlog en bezetting steeds verder van ons af komt te staan, zijn het vooral de beelden die het verleden zichtbaar en voorstelbaar maken. WO2 in 100 foto’s is een ‘mobilisatie-project’, dat in het kader van ‘75 jaar Vrijheid in opdracht van het Platform WO2 wordt uitgevoerd door het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust, en Genocidestudies. Het Nederlandse publiek wordt gestimuleerd op uiteenlopende wijzen te participeren. In eerste instantie per provincie en later op landelijk niveau wordt het publiek gevraagd de meest aansprekende foto’s met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog bijeen te brengen.

Laat de binnenvaart  ook in beeld komen.

Lees meer

 

Gelders archief films

Gelders archief films

Lees meer

 
1   |   2    »