logo

Naar Hoofdindex.
Contact.Zoeken naar:  
Toelichting

De 'Doel'zoeker.

Test versie!

Gefeliciteerd! U behoort tot de groep verstandige mensen, die niet immer maar lukraak wat doen!

Deze zoekmachine vindt alleen woorden, die ik als zogenaamd 'doel' of 'anker' (target, a name=) gebruikt heb. Dat wil dus zeggen, dat als ik een typfoutje gemaakt heb het voor U erg lastig zal worden het woord te vinden.
Het is geen erg intelligente zoekmachine; hij vindt alleen dat wat overeenstemt met wat U en ik ingetypt  hebben, behalve dan dat hij geen onderscheidt maakt tussen hoofd- en kleine letters en speciale letters (é, ä, ë, enz.) als gewone letters behandelt.
Deze zoekmachine is gemaakt door E. Klein, Akkrum; mijn oprechte dank daarvoor.

Aanwijzingen
Spaties worden in de zoekactie meegenomen.
Bij het zoeken naar afkortingen geen punten toevoegen!
De meeste woorden zijn in de oude spelling.
Over het gemeen zijn de trefwoorden zelfstandige naamwoorden in het enkelvoud of hele werkwoorden. Alleen wanneer het woord in de binnenvaart nauwlijks in die vorm gebruikt wordt, zijn ook meervouden, verkleinwoorden, voltooid deelwoorden, e.d. gebruikt.
Cijfers aan het begin van het woord zijn vermeden.
Niet alle samengestelde woorden zijn opgenomen! Naar een woord als 'bakboordsbuitenkluiverschootblokhondsvot' zal men dus vergeefs zoeken. Ook woorden die met 'scheeps' beginnen, maar die ook zonder dat voorvoegsel gebruikt worden, zijn vaak niet opgenomen. Men zal dan dus bij de afzonderlijke woorddelen moeten kijken!

Schepen kunnen gezocht worden op hun naam of op hun europa/eni-nummer.

Hoe werkt het:
Als u het woord schip intypt, dan vindt de zoekmachine niet alleen schip maar ook elk woord waar schip in voorkomt, zoals kofschipper en Onafhankelijke Nederlandse Schippersbond. Het woord schip zal echter als eerste vermeld worden.
De ankers komen niet alleen voor in de woordenlijsten, maar ook in afbeeldingen, teksten, enz.
De woordenlijsten worden het eerst vermeld.
Achter elk gevonden woord staat de titel van de pagina.
Wanneer U op één van de gevonden woorden klikt, dan brengt de zoekmachine U naar de juiste plaats (dat hoop ik tenminste) in het document.

Stand van zaken december 2007
Van de woordenlijsten worden, als het goed is, alle trefwoorden gevonden.
Sommige woorden komen tweemaal voor in de woordenlijsten (en helaas zijn niet altijd de verklaringen geheel gelijk luidend),  daar moet nog wat aan gedaan worden.

Pas sinds september 2007 wordt bij het maken van bestanden rekening gehouden met deze zoekmachine. In alle oudere afbeeldingsbestanden, lijsten en teksten, bevinden zich wel ankers, die door de zoekmachine gevonden worden, maar niet altijd bevatten die ankers een zinnig woord. De meeste fotopagina's van de albums bevatten nog geen ankers.
In de nieuwere afbeeldingsbestanden zijn, waar mogelijk, wel de namen van de afgebeelde schepen en eventueel hun nummer gegeven.
De database van de zoekmachine zal minstens éénmaal per week bijgewerkt worden en het kan dus voorkomen dat de allernieuwste toevoegingen niet via de zoekmachine te vinden zijn.

Ik ben vast nog wel het één en ander vergeten, dus schroom niet een opmerking te plaatsen.

Pieter
7 december 2007.

top
JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic Statistieken

Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS!


v3.1 © P.I.Klein