Aanvullingen en correcties zijn welkom.

Kempenaar Antoinette
van Wessem op weg naar Tilburg; augustus 2003.

Alle foto's ingezonden door H. Visser, Zwolle.
50 x 6,6 x 2,23m. 543 ton.   In 1926 gebouwd op de werf van J. Meyer te Zaltbommel\Leeuwen voor rekening van schipper Tromp uit 's Hertogenbosch. Het schip beschikt over drie ruimen. De theehut en de stuurhut zijn in 1957 verbouwd. Daarbij is het liggend werk vervangen door een staand stuurwerk met twee haspels.


Kempenaar Antoinette
Sleepkempenaar 'Antoinette'.
(Groot formaat)


Kempenaar "Antoimette'
Let op de linnet of klapscheg achteraan het roer.
(Groot formaat)

In september 2002 waren er voorbereidingen getroffen het schip naar de sloop te brengen. Gelukkig hebben een paar enthousiaste mensen in het holst van de nacht de voor scheepvaart en cultuur verantwoordelijke Wethouders van Zwolle weten om te praten om het schip een, vooralsnog tijdelijke, ligplaats in de zwolse wateren te willen geven. Met medewerking van de LVBHB "hofsleper" WILJO is het schip naar Zwolle overgebracht en heeft het schip een vrijwel vlekkeloze werfbeurt bij de zwolse werf Leenman ondergaan


kop kempenaar
In januari 2003 werd dankzij de bemiddeling van John de la Haye uit Tilburg een waardige bestemming voor het schip gevonden. Het kreeg als museumschip ligplaats in de Piushaven te Tilburg, alwaar de familie Dagevos Culturele Activiteiten hoopt te ontwikkelen. Ze vertrekt dus weer naar haar eigen, karakteristieke vaargebied. In juli 2003 werd een reis gemaakt van Zwolle via de Reunie te Wessem (Limburg) naar Tilburg. Bijgevoegde foto's zijn van deze reis.

Het 400 kilograms stokanker.
Het klipanker is geheel voorgetrokken.

(Groot formaat)


sleepreis
Tijdens de sleepreis.
(Groot formaat.)


kempenaar
(Groot formaat.)


verhalen
Het schip wordt in de sluis gelierd.

(Groot formaat.)


voordek
Sluis drie in het Wilhelmina kanaal.
(Groot formaat.)

Naar Details.
top
JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic Statistieken


Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS!v4.0 © P.I.Klein