Aanvullingen en correcties zijn welkom.

Hagenaar 'Alles Heeft Een Tijd'

Een bijdrage van F. Logghe.
Foto's: F. Logghe, Het Havenmuseum te Rotterdam.
Tenzij anders vermeld gemaakt op 4 november 2007.

Menu scheepsportretten.


Bovenzicht
De 'Alles Heeft Een Tijd' werd in 1914 bij De Bock en Meyer, Oude Wetering, gebouwd. Het schip meet 19,00 x 3,85 x 0,35 m. De holte is 1,2 m.  Het schip staat bij het museum te boek als zijnde een Zuid- Hollandse aak.
E> Gegevens volgens het Havenmuseum.

Sedert 1983 maakt het schip, dat zich nog geheel in orginele staat bevindt, deel uit van de museumcollectie. Het schip beschikt over relatief brede gangboorden.

(groter formaat)


Kont
De kont van het schip. Opvallende kenmerken: het boeisel staat in lijn met de romp en sluit met een lichte opwaartse knik tegen de achterstevenbalk aan; de kont is rond, maar niet al te vol.

(groter formaat)


kop
De typische akenkop. De heve bestaat uiteindelijk nog maar uit één gang, het verlengde van de kielgang, maar deze loopt wel helemaal tot de potdeksel toe door.

28 februari 2004.
(groter formaat)


voordek
Let op het merkwaardige verloop van het schanddeksel. Ook hier is duidelijkte zien dat de heve tot het bovenboord doorloopt.

28 februari 2004.
(groot formaat)


Luiken
Gezien de geringe laag teer op de luikenkap, zijn de luiken waarschijnlijk van zeer recente datum. Merk ook het houten naambord en de mooie afwerking hiervan.

(groter formaat)


Zij
Met gestreken mast is de kruiphoogte gering, waardoor ook de diverse stadswateren bereikbaar zijn. De mast is een zogenaamde bovenstrijker.

(groter formaat)

Menu scheepsportretten.

top
JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic Statistieken


Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS!v4.0 © P.I.Klein