Maritieme Studiereizen / Excursies


Maritieme Studiereizen / Excursies

Hij die reist, wordt verrijkt
 
Op de oprichtingsvergadering van 3 februari, 1990 in Rotterdam, lagen diverse invulblaadjes, waarin de toekomstige leden konden aangeven wat gaat vereniging "De Binnenvaart" ondernemen. Hierop vulde de huidige ambassadeur in; Het organiseren van Binnenvaartreizen. Nu, het heeft even geduurd maar in 2001 was het zover, de eerste Maritieme studiereis liep van stapel en niet zomaar een reisje, maar direct een van de hoogte punten van de studiereizen; China. De voorzitter kwam op het idee na het lezen van het boek; De rivier in het midden van de wereld van Simon Winchester. Waarom alleen gaan, terwijl zoveel soortgenoten binnen vereniging "De Binnenvaart" lid zijn. Chris van Eijmeren was direct enthousiast en begon een reisgids van 200 pagina’s te schrijven over deze reis. Inmiddels zijn wij gewend dat bij elke maritieme studiereis een zeer uitgebreide reisgids wordt samengesteld door Chris, wat iedere keer weer problemen oplevert bij het gewicht van onze reiskoffers, bij het inchecken aan de diverse vliegvelden.
Bij alle, door vereniging "De Binnenvaart" gemaakte maritieme studiereizen, werden kanalen en rivieren bevaren, met de verenigingsvlag in top, anders werd er niet los gemaakt. Vele verschillende soorten sluizen, scheepsliften, hellende vlakken, scheepswerven, binnenvaartmuseums, radarposten, binnenvaartscholen, havens, enz werden er bezocht. Van alle reizen is uitgebreid verslag gedaan, aangevuld met prachtige foto’s, in het magazine BINNENVAART. Op de jaarlijkse najaarsbijeenkomst van vereniging "De Binnenvaart" wordt een presentatie gegeven over deze reizen, zodat iedereen deze reizen mee kan beleven.
Er zijn nog veel meer ideeën om maritieme studiereizen te organiseren, zelfs teveel om op te noemen, maar u hoort nog van ons.
De vlag van vereniging "De Binnenvaart" heeft met trots in velen landen over verschillende wateren gewapperd en de wens is dat er nog vele wateren volgen.

 

«    1   |   2  

2008 - Musea & shopping Rheincruise

Musea & shopping Rheincruise in 2008.  In het kader van 60 jaar Rheincruisevaart is vereniging "De Binnenvaart" met mps Switserland II van Dordrecht naar Bazel gevaren. Tijdens deze reis zijn een achttal binnenvaart museums langs de Rijn bezocht. Zie BINNENVAART: 2008/3.

 
2007 - Staande mast route

2007 - Staande mast route

Klik hier voor de agenda en de route van de excursie

» Lees meer

 
2006 - Vaartocht met de 'Eureka V van Weurt'

2006 - Vaartocht met de 'Eureka V van Weurt'

Klik hier voor de agenda en de route van deze excursie.

» Lees meer

 
2005 - Vaartocht door Zeeland met de LADY MADELEINE

2005 - Vaartocht door Zeeland met de LADY MADELEINE

Op de vergadering van oktober 2004 werd het idee geopperd eens een vaartocht door Zeeland te organiseren. Verschillende opties werden aangedragen en uiteindelijk werd het een tocht vanuit Vlissingen, via het Kanaal door Walcheren, Zandkreek, Oosterschelde, Kanaal door Zuid-Beveland, Westerschelde, terug naar Vlissingen.

» Lees meer

 
Excursie vereniging “De Binnenvaart” op zaterdag 25 september 2004

Excursie vereniging “De Binnenvaart” op zaterdag 25 september 2004

Het mps IJSSELSTROOM, ons vaste cruiseschip voor de jaarlijkse excursie. Hier vaart de IJSSELSTROOM ter hoogte van de IJsselkop richting haar thuishaven Arnhem.

» Lees meer

 

2003 - Vereniging de Binnenvaart in 'vreemd' vaarwater

Zaterdag 27 september jongstleden vond weer de jaarlijkse excursie van vereniging De Binnenvaart plaats. Dit maritieme uitstapje werd voor de elfde maal gehouden en deze keer beperkte de route zich niet tot louter binnenvaartvaarwegen, maar werd ook het vaarwater van de zeescheepvaart doorkruist, zoals uit navolgend verslag zal blijken.

» Lees meer

 
«    1   |   2