Agenda


Leven en werken in de binnenvaart

Geboren en getogen op een binnenschip kreeg Stanny van den Akker het leven en werken in de binnenvaart met de paplepel mee. Die binnenvaart zag zij als schippersdochter en -vrouw veranderen. De vragen vanuit de wal bleven echter dezelfde. Want hoe zit dat eigenlijk als je dag-in-dag-uit met je partner op je varende eiland bent? Hoe ziet de woonruimte eruit op een schip? Of hoe gaat het met schoolgaande kinderen? En hoe onderhoud je sociale contacten? Hoe ging dat vroeger en hoe gaat dat nu?

 

Aan de hand van lichtbeelden, gedichten en anekdotes geeft Van den Akker u graag een kijkje achter de schermen van een groep die vaak verschilt van andere beroepsgroepen en toch ook weer zoveel overeenkomsten heeft. Van den Akker: “Schippers, het zijn net mensen!”

Voor de (oud)schippers is de lezing Leven en werken in de Binnenvaart een feest der herkenning. Voor anderen een goede gelegenheid kennis te maken met de oude en de moderne binnenvaart en met de mens erachter.

 

Programma:

13.00 – 13.30 uur             Ontvangst bezoekers in het Theehuys

13.30 – 14.45 uur             Lezing “Leven en werken in de Binnenvaart” door Stanny van den Akker in de Expositieruimte

14.45 – 15.15 uur             Pauze in het Theehuys

15.15 – 16.30 uur             Deel 2 van de lezing 

 

Toegang:

€ 5,00 p.p. (incl. een kopje koffie/thee)

 

I.v.m. voorbereidingen graag tijdige aanmelding via museumwerf@museumwerf.nl .

Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeerplaatsen beschikbaar in de omgeving. Voor info en routebeschrijving: www.museumwerf.nl.Datum19-10-2019
Aanvang13:00 uur.
Prijs€ 5,00, inclusief koffie, thee
LocatieMuseumwerf Vreeswijk